Jaké jsou nejčastější kancelářské přešlapy v oblékání

Pracujete-li v kancelářském prostředí, které bývá spíše formálnější, pravděpodobně alespoň trochu věnujete pozornost tomu, co si každé ráno do zaměstnání oblékáte. Každý z nás má pro módu větší či menší přirozený cit, ale základním pravidlům se dá snadno naučit.

Jaká jsou tedy ta zcela univerzální a zásadní pravidla, podle kterých se řídit? Nebo spíše – co v této oblasti určitě nedělat?

Přílišná vyzývavost či ležérnost

Extra hluboké výstřihy, odhalená záda či břicho, minisukně pod zadek…asi víte, jaký druh oblékání máme na mysli. Tyto chyby jistě hrozí spíše mladší generaci žen, nicméně něco podobného se může určitě stát i mužům.

Těm zároveň patří spíše druhá uvedená kategorie, která může zahrnovat kraťasy, žabky, sportovní či outdoorové oblečení, trička a košile nevhodných střihů a barev a podobně. I s ležérním oblečením se musí zacházet opatrně.

Slavnostní na nesprávném místě

Takzvaně „overdressed“ se také do kancelářského prostředí příliš nehodí chodit, samozřejmě s výjimkou firemních oslav anebo jiných vhodných příležitostí.

U dam to znamená vyhnout se zdobným šatům s flitry, dlouhým róbám adekvátním spíše na večer, výrazným štrasovým doplňkům do vlasů anebo třpytivým lodičkám na vysokých jehlách.

Pánové by zas měli doma nechat smokingy a večerní typy obleků, lesklou obuv anebo jiné výrazné a velmi slavnostní doplňky. Kancelářské oblečení je jakousi uniformou, nikoli něčím k předvedení se.

Nevhodný styl

Sem můžeme zařadit všechny ostatní výrazné styly, které prostě do serióznějšího prostředí vůbec nesedí.

Motorkářské či kožené věci, vyslovené módní výstřelky, velmi výrazné retro, gothic nebo metalový styl a obdobné kousky je lepší si nechat pro volný čas na místo tomu určené.

Je však třeba dodat, že vše výše uvedené platí pro typickou kancelář dodržující zažitá pravidla, ale jsou i místa, kde prostor pro sebevyjádření módou dostanete bez problémů.